Proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi”, inițiat, coordonat și implementat de Biblioteca Județeană “Alexandru D. Xenopol” Arad și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, este dedicat scriitorilor și cititorilor și are ca scop punerea în valoare a autorilor de literatură contemporană din Arad, prin promovarea acestora în mediul online. În atingerea acestui scop, proiectul a dezvoltat următoarele servicii online:

  • Baza de date online cu autorii și operele literare arădene (accesibilă la adresa https://literatura.bibliotecaarad.ro) unde publicul poate regăsi informații biografice și bibliografice, inclusiv legături web de unde pot accesa, împrumuta sau achiziționa lucrările literare arădene contemporane.
  • Serviciul și platforma de auto-publicare în mediul online adresat autorilor (accesibil gratuit la adresa https://autopublicare.bibliotecaarad.ro) prin intermediul căruia autorii pot tehnoredacta, exporta în format PDF sau EPUB și apoi publica lucrări literare pe aplicația web de ebook-uri.
  • Aplicație web de ebook-uri (accesibilă la adresa https://ebook.bibliotecaarad.ro) care stochează și gestionează cărțile electronice realizate prin intermediul platformei de auto-publicare și afișază cărțile electronice în web browser sau pe dispozitivele ebook reader.

De asemenea, în cadrul proiectului a fost organizată seria de întâlniri autor-public în care au fost invitați să se prezinte și să dialogheze cu publicul local 16 autori arădeni a căror lucrări literare pot fi citite online prin intermediul aplicației web de ebook-uri.
Durata proiectului: aprilie - octombrie 2018.
Toate produsele, serviciile și evenimentele realizate în acest proiect sunt oferite cu titlu gratuit și acces liber.

Pagina oficială: https://bibliotecaarad.ro/literatura-aradeana

Facebook: https://www.facebook.com/BibliotecaLiteraraAradeana/